Wat kost een boxspring?

Alles over de prijsverschillen tussen diverse boxsprings.

Als u op zoek bent naar een boxspring merkt u snel dat alle aanbieders zeer verschillende prijzen hanteren. Deze prijsverschillen ontstaan door het verschil in kwaliteit, materiaal en service.
De materialen die gebruikt worden in goedkope bedden zijn van mindere kwaliteit waardoor de levensduur lager ligt dan normaal. Het boxspringframe kan van verschillende materialen gemaakt worden en op verschillende wijzen geconstrueerd. Dit bepaalt de sterkte en de levensduur. Goede materialen zijn duurder dan inferieure materialen. Logisch hoor ik u denken, maar aan de buitenkant is niet altijd te zien of een product degelijk gebouwd is en of er duurzame en goede materialen gebruikt zijn. Laat u hierover voorlichten.

De garantie periode vergelijken bij een aanbieder tussen diens 'normale' boxsprings met de 'budget' boxspring leert vaak veel over het vertrouwen van de aanbieder in zijn eigen budget product.
Een goede ondersteuning kost geld. Pocketvering of Bonellvering zorgen voor de ondersteuning die de boxspring zo populair maakt. Let bij aanschaf goed op welke ondersteuning u wordt aangeboden. Aan een pocketvering boxspring zult u meer geld kwijt zijn dan aan een Bonellvering boxspring. Er zijn ook de niet-verende boxspring bakken. Deze bieden verder geen ondersteuning. Een goed matras zorgt er echter wel voor dat deze prima te beslapen zijn. Weet wat u koopt!

De verschillen in vering en schuim bepalen de eigenschappen van het matras. U heeft al kunnen lezen dat de vering in de box zorgt voor de ondersteuning en bij het matras is dat niet anders.
Hier speelt ook de kwaliteit van het schuim mee omdat u hier direct op ligt. Voor  traagschuim zult u meer betalen als koudschuim. Dit komt omdat het materiaal duurder is en niet omdat het beter ligt.

Comfortabel is een relatief begrip. Wat de één heerlijk stevig vindt ervaart de ander als een plank. Bij budget boxsprings wordt vaak de medium matras aangeboden. Dit omdat deze voor de meeste mensen prima te beslapen is. Het is altijd aan te raden om naar uw mogelijke aankoop te kijken voordat u een miskoop doet.

Even een lang verhaal kort maken. Let bij aanschaf van uw boxspring op wat voor materiaal u koopt en welke garanties u krijgt. Een Boxspringset is een persoonlijke keuze. Als u de kans heeft om een boxspring van te voren te bekijken kunnen wij u dit altijd aanraden. Zo voorkomt u onverwachte verrassingen.