Voordeel van een boxspring

Wat is het voordeel van een boxspring?

Het voordeel van een boxspring is dat het een actief verende bedbodem is. Door de hoogte van de veren biedt een boxspring in combinatie met een goede matras een uniek comfort. Doordat er veel lucht in en om de veren zit heeft een boxspring een sterk ventilerende en verkoelende werking.

Een boxspring is onderdeel van het grotere geheel, de boxspringcombinatie. Door een mooi design creëer je een compleet slaapkamermeubel dat geen verdere ombouw nodig heeft.

De enorme populariteit van de boxspring heeft er toe bijgedragen dat er veel mooie designs en uitvoeringen worden gecreëerd door boxspringfabrikanten. Het Scandinavische model, waarbij het gestoffeerde bed het mooist tot zijn recht komt is nog steeds de meest populaire uitvoering van dit moment.

 

Het grote voordeel van de boxspring is de veelzijdigheid van de boxspring.

  • Het is een vrijstaande bedbodem en meubel in één dat geen ombouw / ledikant nodig heeft.
  • Het kan gestoffeerd worden in elke gewenst kleur en stofsoort.
  • Het is in eenvoudige, luxe en elektrisch verstelbare uitvoering leverbaar.
  • Het is een open systeem, waardoor luchtcirculatie en ventilatie optimaal geregeld is. Dit bevordert de hygiëne.
  • Het biedt bovenal in combinatie met een goed matras een bijzonder aangenaam ligcomfort dat met geen ander slaapsysteem is te vergelijken.
  • Inmiddels is in Nederland en omliggende landen de boxspring het best verkochte slaapsysteem van de laatste jaren. In Nederland kiest de consument in meer dan 90% bij aanschaf van een nieuw bed voor een boxspring.

Design en boxsprings.

Meubelontwerpers en designers kunnen hun hart ophalen bij het creëren van nieuwe collecties. Mooie meubelstoffen en stofferingstechnieken bieden de mogelijkheid iedere keer weer mooie en nieuwe modellen te ontwikkelen.

Het onderhoud van een boxspring is zeer eenvoudig. U kunt de stoffering van een boxspring bijna altijd zeer goed onderhouden. Vraag naar de onderhoudstips bij de door u gekozen stoffering.
Net als bij bankstellen is het ook bij boxsprings kinderlijk eenvoudig om onder het bed te komen. Bij elektrische boxsprings kan men door het omhoog zetten van de verstelbare delen tot diep onder het bed komen wat het schoonmaken zeer eenvoudig maakt.