Wat is een boxspring?

Wat is een boxspring nu precies?

Een boxspring is een bedbodem, zoals ook een lattenbodem of een spiraalbodem een bedbodem is. De naam boxspring is een letterlijke vertaling uit het Engels. Box = kist / bak; Spring = veren. Dus letterlijk een bak met veren.

Doordat de boxspring de laatste 20 jaar enorm in populariteit is gestegen wordt de naam boxspring ook vaak gebruikt als benaming voor het totale bed of wel de boxspringcombinatie. De uitleg van een complete combinatie vind u als u hier klikt.

De populariteit van de boxspring is ongekend hoog en dat komt in de eerste plaats door het geweldige comfort van de boxspring. Daarbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat er de laatste jaren ook veel budget-boxsprings worden verkocht die niet het standaard comfort bieden van een echt goede boxspring.

Het unieke ligcomfort wordt gecreëerd doordat op een boxspring bijna altijd een binnenveringmatras wordt geplaatst, waardoor je een dubbelverend bed krijgt. Die binnenveringmatras is meestal een pocketveringmatras of een Bonell binnenveringmatras.