Internationale dag van de Slaap | Pyjamadag

Waarom Pyjamadag?

Voor iets wat we 1/3 van ons leven doen, is het niet zo vreemd dat er International Dag van de Slaap is.[World Sleep Day]

Slapen is niet alleen fijn (als je teminste een goed bed hebt), maar het is ook nog eens ontzettend belangrijk voor je. Slapen is het meest belangrijke voor je gezondheid. Tevens word je er mooier van en ook nog eens slimmer. Reden genoeg om eens stil te staan bij het slapen. Acht uur slaap is wat een mens gemiddeld nodig heeft. Echter hebben veel mensen slaapproblemen en worden zij wakker gehouden door piekeren. Iedereen wil toch uitgerust wakker worden?


Hieronder geven wij de beste tips om heerlijk te slapen.

 • Bouw activiteiten ’s avonds langzaam af Ga een uur voor het slapen niet meer achter de computer zitten en kijk geen tv meer.

 • Probeer je gedachten te sturen. Durf te dromen over de fijne dingen die staan te gebeuren en laat negatieve gedachten los. Elke keer als ze zich opdringen, kunnen ze ook weer aan de kant geschoven worden. Besteed er geen aandacht aan.
 • Doe een paar ontspanningsoefeningen. Piekeraars liggen vaak gespannen in bed. Doe eens een ontspanningsoefening: span het hele lichaam aan en ontspan daarna één voor één de ledematen. Eerst de linkerhand, dan de linkervoet, enzovoorts.
 • Vertraag je gedachten Probeer van een afstand naar de piekergedachten te kijken en vertraag die gedachten zo dat je langzaam in slaap valt. Probeer bewust in het moment te leven en niet bezig te zijn met wat gaat komen.

 • Doe eens aan lichttherapie Ga elke ochtend op een vast tijdstip voor een blauwe lamp zitten. Deze lamp maakt het verschil tussen nacht en dag groter. Hij onderdrukt actief melatonine ’s ochtends en zorgt dat er ’s avonds (bij duisternis) sneller melatonine wordt aangemaakt. Misschien stop je niet direct met piekeren, maar je gaat er vast wel sneller van slapen.

 • Beweeg overdag Zorg 2 tot 3 uur voor het slapengaan voor beweging: hieruit vloeit loomheid voort.
  Maar pas op: te kort voor bedtijd sporten is niet goed, omdat het lichaam dan nog adrenaline aanmaakt en daardoor wordt slapen juist bemoeilijkt.

 • Ontspan en neem een bad

 • Neem voor het slapengaan een bad. Het lichaam komt sneller in ruststand als de huidtemperatuur stijgt.

 

Tevens hebben we voor deze bijzondere dag een leuke actie bedacht:
#Pyjamachallenge
Daag jezelf en je vrienden uit om de LEUKSTE of GRAPPIGSTE foto in #pyjama te plaatsen Boxspring.NL - boxspringspecialist in hotelbedden, twijfelaar boxsprings
In de week van de internationale dag van de slaap belonen we de leukste foto met een hip dekbedovertrek van Beddinghouse.
Dus trek je onesie aan, je heerlijke flanel of je satijnen pyjama en tag ons in je leukste foto! We maken de winnaar 16 maart bekend.

  

Uiteraard is de keuze van een goed bed een groot onderdeel van het slaapgenot.

Hoe kies je nu een juist bed of matras?

 • Laat je informeren bij een slaapspecialist

 • Vertel wat voor slaper je bent, zij, rug of buikslaper.

 • Je lengte en gewicht bepalen voor een groot deel de keuze in je boxspring en matras.

 • Laat je niet verleiden door de uitstraling van een bed omdat je het mooi vindt. Het moet bij jouw slaapgedrag en lijf passen. Een echte slaapspecialist kan daarna je wensen inventariseren van uitstraling en sfeer! 

 • Slaap er vervolgens een nachtje over, zodat je zeker bent dat je de komende 10 jaar verzekerd bent van de BESTE KEUZE! 

 

Je bent altijd welkom om een dutje te komen doen in onze showroom.