Wat bepaalt het comfort van de boxspring?

Waar dien je aan te denken bij de comfort van een boxspring?

Het gebruik van verschillende afdeklagen, drukverdelers en het binnenveringinterieur bepaalt sterk het comfort van de boxspring.

Bij de geveerde boxspring is de basis vaak een bonellbinnenvering- of pocketveringinterieur.

Bonellveren bestaan al ruim 100 jaar maar worden nog steeds toegepast. Bonellveren zijn grote veren, die een diabolische vorm hebben. Ze zijn aan elkaar verbonden d.m.v. spiralen die de boven-en onderzijde van de veren met elkaar verbinden. De bonellveer is van alle type binnenveringen de goedkoopste soort. Het aantal veren bij een bonnellsysteem varieert van 110 tot 180 veren per vierkante meter.

De pocketvering heeft meestal een tonvormig model. Iedere veer is apart verpakt in een zakje van nonwoven. Doordat deze veren onafhankelijk van elkaar kunnen veren geeft een pocketvering een betere puntelasticiteit en daarmee een betere ondersteuning en hoger comfort. De kleinere veren zorgen ervoor dat er meer veren per vierkante meter gebruikt worden. Dit kan variëren van 260 tot 500 veren per vierkante meter. Doordat er meer veren per vierkante meter gebruikt worden dan bij een Bonell binnenvering is dit een duurder systeem.