Alles wat je moet weten over hotelbedden

Het woord hotelbed is typisch zo'n Nederlands woord dat bedacht is en dat door veel mensen een verschillend uitleg toebedeeld krijgt. De vraag is, wat is nu eigenlijk een hotelbed. Op deze pagina doen wij een poging u uit te leggen wat een hotelbed precies inhoudt en waar u bij de aanschaf op moet letten.

Hotelbedden boxsprings

Ieder bed dat op een hotelkamer staat kan natuurlijk een hotelbed genoemd worden en over de hele wereld kom je verschillende modellen en uitvoeringen tegen. In Nederland houdt men het graag eenvoudig en doelt men met het woord 'hotelbed' doorgaans op een boxspring 'onderbak' met daarop een matras. In enkele gevallen kan daar ook een hoofdbord achter geplaatst worden, maar deze vindt u bij ons terug onder een andere categorie, nl.: 'boxspring samenstellen'. Om uit te leggen wat een hotelbed is moeten we dus de aparte onderdelen aan u uitleggen. We beginnen bij de bodem.

De Bodem = De Boxspring

Verende boxspring

Het woord boxspring is afkomstig uit het Engels. Box = bak en Springs = veren. Met veren worden de stalen binnenveringen bedoeld die ook in banken voorkomen. Een boxspring met binnenvering is dus een bodem met een verende werking. De basis van een boxspring kan bestaan uit een MDF plaat, een houten frame of een stalen frame. Die basis dient als steun en drager van de binnenvering. De Binnenvering wordt afgedekt met een jute of vilten drukverdeler en rondom afgewerkt met polyether. Voor de nette afwerking wordt dan een meubelstof of matrasstof gebruikt, waardoor het eindresultaat er als een nette gestoffeerde boxspring onderbak eruit ziet. (zie ons model FRANCE)

Poliboxspring

Naast de verende boxspring is er ook de mogelijkheid om een boxspring onderbak te maken, waarin geen veren zijn verwerkt. Dit is een frame dat bijna volledig uit hout bestaat en waar slechts een klein laagje polyether op is aangebracht. Deze boxspring veert nauwelijks, maar geeft wel een zeer solide ondersteuning voor zware mensen. Bovendien is een dergelijke boxspring iets eenvoudiger te maken en daardoor iets goedkoper dan de verende boxspring. We noemen deze boxspring ook wel poliboxspring. Een poliboxspring ziet er uiterlijk net zo mooi uit als een verende boxspring. (zie ons model WENEN)

Het Matras

Op een boxspringbodem kan in principe elk type matras gebruikt worden. In het geval van hotelbedden worden doorgaans binnenveringmatrassen zoals Bonnell- en Pocketveringmatrassen. In onze collectie Hotelbedden bieden wij onze binnenveringmatras Gent en Colorado aan.

Bonnell binnenveringmatras Gent
Deze binnenveringmatras heeft een traditionele Bonnell binnenvering. Dit zijn relatief grote veren die aan de bovenzijde van de veren aan elkaar verbonden zijn. Dit kan door de diabolische vorm. Het nadeel hiervan is dat alle veren aan elkaar verbonden zijn en daardoor minder onafhankelijk veren. Het voordeel is dat deze veren relatief goedkoop zijn en dat daardoor de matrassen ook zeer goed betaalbaar zijn.

Pocketveringmatras Colorado
Deze pocketveringmatras heeft een interieur van tonvormige pocketveren die allemaal onafhankelijk van elkaar hun werk doen. Dit maakt dat het matras voor een breder publiek geschikt is en een hoger ligcomfort biedt. Doordat de veren een veel kleinere diameter hebben dan Bonnellveren zitten er veel meer veren per matras in een pocketveringmatras. Dit maakt de pocketveringmatras duurder dan de Bonnellmatras maar ook zwaarder. 

Het voordeel van beide matrassen is dat er veel lucht tussen de veren zit. Bij iedere beweging is er veel luchtverplaatsing wat de de matras goed laat ventileren. Dit is bevorderlijk voor de ventilatie en de vochthuishouding.

boxspring uitleg

Van bovengenoemde boxsprings en matrassen hebben wij vier combinatie samengesteld. Deze zijn van Nederlands fabricaat en binnen 14 dagen leverbaar.

  • Boxspringset Oxford: Combinatie van Poliboxspring Wenen + Binnenveringmatras Gent
  • Boxspringset Cambridge: Combinatie van Poliboxspring Wenen + Pocketveringmatras Colorado
  • Boxspringset Harvard: Combinatie van Verende Boxspring France + Binnenveringmatras Gent 
  • Boxspringset Princeton: Combinatie van Verende Boxspring France + Pocketveringmatras Colorado

Wilt u uw hotelbed uitbreiden met een hoofdbord en/of topmatras? Dat kan, deze opties zijn tevens los te bestellen. Klik hier voor de verschillende hoofdborden en klik hier voor de verschillende topmatrassen.