Waaruit bestaat een boxspringset of boxspringcombinatie?

Een boxspringset is de set die u zich voorstelt bij een compleet bed. Een boxspringcombinatie of boxspringset bestaat uit een boxspring (onderbak / bodem), een matras, een hoofdbord en een topmatras. Dit wordt ook wel een Scandinavisch set genoemd.

De onderdelen van een boxspringset nader bekeken

  • Allereerst bestaat de boxspringset uiteraard uit 1 of 2 boxsprings. U heeft de keuze uit niet verstelbare (vaste) of verstelbare boxsprings. Deze zijn altijd elektrisch verstelbaar. 

  • De boxspring staat op poten. Bij veel bedden speciaalzaken kunt u keuze maken uit welke soort poten u kiest onder uw boxspringset. Ook de kleur van de boxspring kunt u vaak zelf kiezen uit een stofstalenboek. 

  • Het hoofdbord is het gestoffeerde bord dat bevestigd word aan de hoofdkant van het hoofdbord. Het hoofdbord word altijd indezelfde kleur als de boxspring gestoffeerd. Meer over het nut van het hoofdbord leest u hier. 

  • De matrassen die u op de boxspring legt zorgen voor de ondersteuning en het comfort dat u vraagt tijdens het slapen. Welk matras voor u geschikt is, is voor iedereen anders. Meer over matrassen leest u hier.

  • De matrassen worden vaak afgedekt met een topmatras. De voordelen van een topmatras leest u hier. 

  • Maar boxsprings worden ook als eenvoudige vrijstaande boxspring verkocht. Natuurlijk kunt u ook al lekker slapen zonder een hoofdbord of een topmatras. In veel hotels staan tegenwoordig boxsprings met daarop een matras zonder verdere toevoegingen. Zo’n eenvoudige set wordt meestal een hotelbed of hotelboxspring genoemd.