088-33 22 333 (09:00-17:00u)

Hoe houd ik gemakkelijk mijn matras schoon?

Projecta Plus matrashoes in 4 kleuren

Zoekt u matrashoezen die snel en makkelijk ontsmet kunnen worden?

In de strijd tegen het coronavirus kan het zijn dat u juist nu zeker wilt zijn van een schoon bed, dat u gemakkelijk kunt ontsmetten. Poreuze oppervlakten staan er om bekend dat ze een prima broedplaats zijn voor bacterien. We weten al jaren dat het matras ook zo'n broedplaats voor bacteriën is. Daarom is het belangrijk, zeker in deze tijd, dat we extra aandacht aan onze hygiëne in en om het bed schenken. 

Onderaan deze pagina geven wij u veel bekende tips om uw matras extra schoon te houden.

Onze Projecta Plus matrashoezen zijn geschikt voor alle matrassen en zijn bij ons ook in alle voorkomende maten te bestellen. Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe matras, dan kunt u die ook bij ons bestellen, inclusief een Projecta Plus matrashoes.

Omdat wij Projecta Plus hoezen hier in Kaatsheuvel in ons eigen atelier produceren, kunnen wij snel leveren. Interesse of direct bestellen? Klik op onderstaande afbeeldingen.

Projecta Plus matrashoesProjecta Plus kussenhoesProjecta Plus matrassen, Koudschuim HR60Projecta Plus matras, koudschuim HR40

Hier leest u hoe u gemakkelijk uw matras schoon houdt.

Uw matras kan zeer vies worden zonder dat u dat zelf direct ziet. Iedere nacht komen er vocht, huidschilvers en stofdeeltjes in een matras. Behalve dat dit onhygiënisch is, kunnen deze stoffen ook tot allergische reacties leiden. Door het beslapen wordt de matras warm, wat voor een prima bron zorgt waarin bacterieën en schimmels kunnen groeien. Het is dus belangrijk dat je je matras goed onderhoudt.

Gelukkig zitten er om onze matrassen dikke matras tijken die er voor zorgen dat de binnenkant van het matras goed schoon blijft. Toch raden we altijd een goede molton of onderdeken aan die er voor zorgt dat ook de hoes van het matras beter schoon blijft. Maar de eenvoudigste manier om een matras schoon te houden is het volledig te beschermen tegen vervuiling. En dat doe je met onze Projecta Plus matrashoezen.

Ook is het mogelijk om uw matrashoes te reinigen met Baking Soda. Dit is al een zeer oud, natuurlijk middel om producten te desinfecteren. Baking Soda wordt in supermarkten en drogisterijen verkocht en is ook onder de naam zuiveringszout of natriumbicarbonaat verkrijgbaar. Strooi wat baking soda direct op uw matrastijk, klopt het in de tijk en zuig het enkele uren later met een stofzuiger (met zachte schone borstel) weer uit de matras.

Indien u last heeft van urinevlekken, dan is het te hopen dat alleen uw molton vuil is geworden. Indien ook uw tijk bevuild is, dan is het wassen van de tijk, de beste oplossing om uw matras weer schoon te krijgen. Indien er sprake is van regelmatig urineverlies (incontinentie) dan raden wij sterk onze Projecta Plus matrashoezen aan.

Een andere optie om langer van een schoon matras te genieten, is het gebruik van een topmatras.Echter verplaatst u de vervuiling daarmee naar de topmatras. Voor het schoonhouden van uw topmatras gelden bovenstaande tips.

ontsmetten - matrashoezen - coronavirus - hygiëne - slapen - schoonmaak - antibacterieel - covid-19 - reinigen - bed - matras - boxspring - slaapkamer


Bezoek onze showroom


Heeft u uw boxspring gevonden maar wil u vooraf toch ervaren hoe heerlijk u zult slapen? Kom dan langs in onze showroom.


Showroom Kaatsheuvel (NB)
Boxspring.nl
Luxemburgstraat 5
5171 PK Kaatsheuvel


Door het Coronavirus is onze showroom alleen op afspraak te bezoeken.


Bel ons 088-3322333 of klik  hier  om zelf uw afspraak te maken


Klik hier voor ons 'Coronavirus Statement'


Waardering Trustpilot 4.9


Wij gaan voor topkwaliteit en uitstekende service. Onze klanten beoordelen ons met een zéér hoge 4.9 uit 5.0


Zo'n score is prachtig maar schept verwachtingen en dus ook verplichtingen van ons naar u, als klant.


Wij nodigen u uit uw ervaringen met ons te delen. Zo blijven wij ons verbeteren!

*


Snelle en veilige levering


Onze chauffeurs bezorgen uw bed veilig, schoon en op de afgesproken tijd bij u thuis. U profiteert van snelle levertijden in Nederland, België en Duitsland.Beschikbare betaalmethoden:

betaalmogelijkheden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Wacht a.u.b...